• +31 (0) 595 44 44 23
  • Klantbeoordeling 9.1/10 Klantbeoordeling 9.1/10 (192 beoordelingen)

10 handige apps voor op het water

Tegenwoordig neemt iedereen wel een smartphone mee aan boord tijdens een dagje varen. Bekijk de 10 handigste apps voor op het water.

 

1 – Waterkaarten app – Alle waterwegen van Nederland

De waterkaarten app biedt veel verschillende mogelijkheden. Via de GPS verbinding op de telefoon kun je precies zien waar je vaart. Verder vindt je informatie over de openingstijden van bruggen en sluizen, locaties van jachthavens met jachthavenvoorzieningen en de ANWB watersportalmanak. De kaarten zijn up-to-date, zo vaar je altijd met de meest actuele gegevens.
De ANWB waterkaarten app is beschikbaar voor IOS en Android. De app werkt alleen met een abonnement. Wanneer je de app voor het eerst gebruikt zijn de eerste twee dagen gratis. Een abonnement kun je afsluiten voor een week (€ 5,49), een maand (€ 10,99) of een jaar (€ 42,99). Het gekozen abonnement stopt automatisch na de gekozen periode. Wanneer je de app wilt downloaden kun je dit het beste doen via een wifi verbinding aangezien de app een installatiegrootte heeft van 1.4 GB.

2 – KNRM app – Direct in verbinding met de KNRM
Met de KNRM App ga je goed voorbereid het water op. Wanneer er zich een noodsituatie voordoet op zee, sta je met 1 druk op de knop in verbinding met het kustwachtcentrum. 

Wanneer je de app hebt gedownload en vervolgens opent moet je als eerste de registratieprocedure volgen. Dan kun je de vaartocht plannen en invoeren. Je kan er voor kiezen om de volg functie aan te zetten. Om een vaarplan in te voeren moet je het vaartuig selecteren, het aantal passagiers aan boord en de geschatte aankomsttijd. Ook de thuisblijver(s) kunnen worden ingesteld. Er moet een startpunt, eventueel tussenpunt en een eindpunt vast worden gelegd. Wanneer de vaartocht langer duurt dan de geschatte aankomsttijd, wordt jezelf, de thuisblijver(s) en als laatste, volgens een escalatieschema, de hulpinstanties voor noodgevallen gewaarschuwd. Tijdens de vaartocht worden er regelmatig gegevens van de vaartocht naar de server van de KNRM en kun je in de app je positie zien. Op ieder moment kan je er voor kiezen om de tocht te beëindigen, aankomsttijd aanpassen, aantal passagiers wijzigen of de eindbestemming aan te passen. Ook kun je live je positie delen op de kaart voor familie en vrienden zodat zij kunnen volgen waar je vaart.

3 – Watersport Fryslan – Varen in Friesland

Een must have wanneer je naar Friesland gaat! Deze app is gericht op de watersporters in de provincie Friesland. De app geeft veel handige informatie over sluizen, brugtijden, veilige zwemlocaties en verkeersborden.
De app is gratis verkrijgbaar voor Android en IOS.

 

4 – VaarWater 2.0 – Varen in Amsterdam

Wanneer je van plan bent om te gaan varen in Amsterdam kan deze app bijna niet ontbreken. Via deze app blijf je op de hoogte van het laatste nieuws over de vaarroutes, waar de drukte zich bevindt, en een kompasfunctie zodat je kunt zien wat er allemaal om je heen te zien en te doen is. Ook kun je zien waar eenrichtingsverkeer geldt, waar je het beste kunt afmeren en welke horeca zich aan het water bevinden. Erg handig om je een weg te vinden in Amsterdam. De app is gratis beschikbaar voor Android en IOS.

5 – Blue Water App – Ligplaats reserveren

De Blue Water app helpt je bij het reserveren van je ligplaats voor je boot. Via de app selecteer je eenvoudig een haven naar keuze, om direct informatie te ontvangen over de beschikbaarheid, prijs, grootte en duur van je verblijf. In één oogopslag kun je de status van de reservering volgen en via de app kan je makkelijk betalen. Op deze manier ben je altijd verzekerd van een ligplaats! De app is gratis beschikbaar voor Android en IOS.

 

6 – Le Boat – voor bootvakanties

De Le Boat app is ideaal voor een vaarvakantie in Europa. Het zal je helpen met het plannen van je reis, tips over bezienswaardigheden en het boeken van extra’s. De kaart van de route werkt via de GPS. Verder vindt je op de kaart informatie over aanlegplaatsen en sluizen. De app is gratis beschikbaar voor Android en IOS.

7 – Sloepennetwerk

Met de app ‘sloepennetwerk’ kun je een vaarroute uitzetten welke je vaart via knooppunten. Wanneer je van tevoren de route samenstelt kun je precies zien hoelang de tocht ongeveer gaat duren. De app geeft tijdens het varen informatie over jachthavens, horeca en bezienswaardigheden onderweg. De app is gratis beschikbaar voor Android en IOS.

8 – Windfinder – Weers- & windvoorspellingen

De Windfinder app geeft getailleerde weersvoorspellingen en windvoorspellingen aan. Inclusief actuele windmetingen en weer observaties, om de weersituatie nog beter te kunnen inschatten. Zo sta je onderweg niet voor verrassingen! De meeteenheden kunnen worden weergegeven in knopen, beaufort, km/h, m/s en MPH. De app is gratis voor Android en IOS. Wanneer je kies voor de Windfinder PRO wordt er geen reclame getoond.

 

9 – VAAR APP – Je eigen routes maken
De VAAR app is een app waarmee je zelf je eigen vaarroutes kunt samenstellen. Vervolgens kun je deze routes delen op sociale media. Ook is er de mogelijkheid om je eigen logboek bij te houden van de vaartochten die je hebt afgelegd. Voor het weer, jachthavens, vaarsnelheid, het aantal kilometers dat je vaart en faciliteiten in de buurt hoef je geen aparte apps te downloaden. Deze staan namelijk allemaal op het dashboard van de app. Ook met de VAAR app krijg je exclusieve kortingen; 25% bij jachthavens, restaurants, watersportwinkels en vele andere aangesloten aanbieders! De app is gratis beschikbaar voor Android en IOS.

 

10 – Trailerhellingen.com – alle trailerhellingen met beoordelingen

De website ‘trailerhellingen op de kaart’ geeft meer dan 17.000 trailerhellingen weer door heel Nederland. Wanneer je de locatie bepaling van je smartphone hebt ingeschakeld, kun je trailerhellingen in de buurt vinden. Per boottrailer wordt er allerlei handige informatie weergegeven, zoals: prijzen, reviews, afbeeldingen. Als er een trailerhelling ontbreekt kun je eenvoudig aanmelden. Je favoriete helling(en) kun je opslaan en delen met vrienden en familie.

 

 

 

 


  • Delen op