• +31 (0) 595 44 44 23
  • Klantbeoordeling 9.1/10 Klantbeoordeling 9.1/10 (192 beoordelingen)

Buitenboordmotoren

Benzine & Elektrisch

Ben je opzoek naar een kortstaart, langstaart, knuppelbediende of elektrisch gestarte buitenboordmotor. Van Dijk Watersport levert meer dan 70 verschillende buitenboordmotoren: van 2.5 tot 350 pk.  Onze motoren voldoen aan de strengste emissie-eisen en beschikken over zuinige 4-takt technologie. Voor motoren van topkwaliteit ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn officieel dealer voor Groningen en Nederland van bekende buitenboordmotorenmerken zoals: Honda, Suzuki en elektrische motoren van Torqeedo en ePropulsion.

Ben je op zoek naar een nieuwe buitenboordmotor voor jouw boot?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden professioneel advies, zodat je zeker weet dat je de juiste motor kiest die aansluit bij jouw wensen en de technische eigenschappen van jouw boot.

Onze ervaren medewerkers zijn gespecialiseerd in de verkoop van buitenboordmotoren en bieden je persoonlijk en deskundig advies. Daarnaast verzorgen wij de montage van de motor op jouw boot, zodat je zonder zorgen kunt genieten van uw nieuwe aanwinst. Wij bieden ook inruil van jouw huidige buitenboordmotor en tweedehands motoren inclusief garantie.

Deskundig advies

Er zijn veel voordelen aan het kopen van een buitenboordmotor in een fysieke winkel. In onze showroom kun je de motoren bekijken, aanraken en zelfs testen voordat je een aankoop doet. Dit geeft je de kans om de juiste keuze te maken en te zien hoe de motor presteert voordat je hem koopt.

Onze medewerkers bieden ook een uitstekende after sales service, zoals installatie en onderhoud van de motor. Dit geeft je de zekerheid dat je boot veilig en efficiënt zal varen.

Wat is het verschil tussen een kort en langstaart buitenboordmotor?

lle boten hebben een spiegel waarop de buitenboordmotor wordt bevestigd. De grootte van de spiegel varieert per boot, daarom zijn er twee opties voor de staartlengte van de buitenboordmotor: kort- en langstaart. Om te bepalen welke staartlengte het beste past bij jouw boot, is het belangrijk om de hoogte van de spiegel te weten. Ook de manier waarop je de boot gaat gebruiken is bepalend voor de keuze tussen kort- en langstaart. Neem contact op met onze motorenspecialist voor advies.

Hou hieronder de volgende richtlijnen aan om de juiste staartlengte te kiezen:

  • Spiegelhoogte lager dan 50 cm: kortstaart
  • Spiegelhoogte tussen 40 en 50 cm: zowel kortstaart en langstaart
  • Spiegelhoogte tussen 40 en 75 cm: langstaart
  • Spiegelhoogte hoger dan 75 cm: extra langstaart

Buitenboordmotoren voor sloepen en tenders

Voor sloepen is het van belang om een stille, zuinige en duurzame buitenboordmotor uit te kiezen. Tijdens het varen zal je merken dat een premium buitenboordmotor extra comfort biedt. Populaire motoren voor sloepen zijn bijvoorbeeld de stille en duurzame Honda 20 pk en Suzuki 20 pk motor. Beide motoren kunnen uitgerust worden met elektrische start voor extra gemakkelijk starten.

Honda motoren voor sloepen

Ontdek de perfecte balans tussen Honda buitenboordmotoren en onze selectie van hoogwaardige sloepen en tenders.

Buitenboordmotoren voor rubberboten

Voor kleine rubberboten en bijboten zijn de buitenboordmotoren met een maximaal vermogen van 10 pk ideaal. Populaire buitenboordmotoren zijn bijvoorbeeld: de draagbare Suzuki 5 pk, en de Honda 2.3 pk. Ook voor kinderen zijn deze kleinere buitenboordmotoren zeer geschikt.

Volledig elektrische buitenboordmotoren

Wij hebben veel kennis en ervaring op het gebied van Honda motoren. En zijn al jaren een bekend en vertrouwd adres voor nieuwe en gebruikte Honda’s. Een nieuwe of gebruikte buitenboordmotor uitkiezen kan soms lastig zijn, er zijn namelijk veel soorten en maten. Laat je daarom vrijblijvend adviseren.

Veelgestelde vragen