• +31 (0) 595 44 44 23
  • Klantbeoordeling 9.4/10 Klantbeoordeling 9.4/10 (161 beoordelingen)

Honda

Suzuki

Torqeedo elektro

Buitenboordmotor kopen?

Ben je opzoek naar een kortstaart, langstaart, knuppelbediende of elektrisch gestarte buitenboordmotor. Van Dijk Watersport levert meer dan 70 verschillende buitenboordmotoren: van 2.5 tot 350 pk.

c4

Onze motoren voldoen aan de strengste emissie-eisen en beschikken over zuinige 4-takt technologie. Voor motoren van topkwaliteit ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zijn officieel dealer voor Groningen en Nederland van bekende buitenboordmotorenmerken zoals: Honda, Suzuki en Torqeedo.

Waar op letten bij het kopen van een buitenboordmotor?

Omdat er ontzettend veel soorten en maten boten bestaan, kan het uitzoeken van een nieuwe buitenboordmotor een hele opgave zijn. Het is belangrijk om een buitenboordmotor uit te kiezen die goed bij jouw wensen passen, en voldoet aan de technische eigenschappen van je boot. Laat je daarom adviseren om tot de beste keuze te komen.

suzuki banner

Buitenboordmotoren voor sloepen

Voor sloepen is het van belang om een stille, zuinige en duurzame buitenboordmotor uit te kiezen. Tijdens het varen zal je merken dat een premium buitenboordmotor extra comfort biedt. Populaire motoren voor sloepen zijn bijvoorbeeld de stille en duurzame Honda 20 pk en Suzuki 20 pk motor. Beide motoren kunnen uitgerust worden met elektrische start voor extra gemakkelijk starten.

Buitenboordmotoren voor rubberboten

Voor kleine rubberboten en bijboten zijn de buitenboordmotoren met een maximaal vermogen van 10 pk ideaal. Populaire buitenboordmotoren zijn bijvoorbeeld: de draagbare Suzuki 5 pk, en de Honda 2.3 pk. Ook voor kinderen zijn deze kleinere buitenboordmotoren zeer geschikt.

Buitenboordmotoren voor Ribs, Consoleboten en Cruisers.

Voor de extra sterke motoren bieden wij diverse krachtige motoren aan in de categorie 60 tot 350 pk. Professionele montage is bij Van Dijk Watersport vanzelfsprekend.

torqeedo-van-dijk

Vragen over buitenboordmotoren:

Wat is het verschil tussen een kort en langstaart buitenboordmotor?

Elke boot beschikt over een spiegel: de plek waaraan de buitenboordmotor wordt bevestigd. De lengte van de spiegel varieert per boot, om alle buitenboordmotoren passend te maken zijn er twee versies beschikbaar: de kort- en langstaart uitvoering. Om erachter komen welke type buitenboordmotor voor jouw boot geschikt is, is het van belang om de spiegelhoogte te weten. Ook het uiteindelijke gebruiksdoel zal bepalend zijn voor de keuze tussen kort- en langstaart. Laat je daarom adviseren door onze motorenspecialist.

Hou de volgende informatie aan om de juiste staartlengte te kiezen:

  • Spiegelhoogte lager dan 50cm: kortstaart
  • Spiegelhoogte tussen 40 en 50 cm: zowel kortstaart en langstaart
  • Spiegelhoogte 40 -75 cm: langstaart
  • Spiegelhoogte meer dan 75 cm: extra langstaart

Een buitenboordmotor met 2-takt of 4-takt motor?

Motoren met 2-takt technologie worden voor de pleziervaart niet meer geproduceerd. Veel steden hebben bijvoorbeeld de 2-takt motor verboden. Wij bieden alleen nieuwe 4-takt aan. Een 4-takt motor is stiller en zuiniger dan een 2-takt motor. Daarom verkopen wij alleen nog nieuwe 4-takt modellen.