• +31 (0) 595 44 44 23
  • Klantbeoordeling 9.1/10 Klantbeoordeling 9.1/10 (192 beoordelingen)

Vrijblijvend proefvaren met elke boot

Op het water leer je een boot het beste kennen

Na een lange online & offline zoektocht heb je eindelijk je perfecte boot gevonden. Nu wil je weten hoe de boot echt vaart. Wij nemen je graag mee om een vrijblijvende proefvaart te maken. Een proefvaart duurt bij ons minimaal een uur, zodat je ruim de tijd hebt om de boot te testen.

  • Proefvaren is geheel vrijblijvend
  • Doordeweeks en in het weekend
  • Persoonlijk advies

Neem vooral je familie en vrienden mee!

Varen doe je samen. Neem daarom tijdens de proefvaart je familie en vrienden mee. Je weet zo precies hoe de boot in de praktijk vaart. Wanneer je nieuw bent met varen, leggen wij alle ins en outs uit over het varen.

Is het mogelijk om met elke boot een proefvaart te maken?

Uiteraard! Met elke boot (nieuw en tweedehands) kun je bij ons een proefvaart maken.

Proefvaren met Reitdieper sloepen

Proefvaren met Primeur sloepen & tenders

Het hele jaar door hebben wij diverse Primeur sloepen beschikbaar voor een proefvaart. Boek een proefvaart:

Proefvaren met Maxima sloepen & tenders

Het hele jaar door hebben wij diverse Maxima sloepen beschikbaar voor een proefvaart. Boek een proefvaart:

Proefvaren met een tweedehands boot?

Uiteraard kun je ook met een tweedehands boot bij ons proefvaren. Zo weet je precies wat je koopt. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Bezienswaardigheden tijdens de proefvaart

Proefvaren in het mooiste dorp van Nederland

Je hebt het vast wel meegekregen; Winsum is verkozen tot mooiste dorp van Nederland 2020. En laat Van Dijk Watersport nou net gevestigd zijn in dit prachtige dorp!

Verkiezing

De ANWB heeft afgelopen zomer een verkiezing gestart voor het allermooiste dorp van Nederland. Winsum heeft daarbij op veel vlakken erg goed gescoord. De jury is erg te spreken over het gemoedelijke centrum, diversiteit aan bouwstijlen, het dorpsleven met winkelaanbod, de Rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en de haven van Winsum.

Nu Winsum deze verkiezing heeft gewonnen is het natuurlijk extra leuk om een vrijblijvende proefvaart bij Van Dijk Watersport te maken. Zo leer je jouw droomboot op het water kennen in het allermooiste dorp van Nederland! Het prachtige dorp vanaf het water bekijken is nog veel mooier.

Marenland

Marenland is veelzijdig; van camping tot jachthaven, van restaurant tot bedstee-hotel. Ook is er de mogelijkheid om een kano of fluisterboot te huren. Mocht je met de boot langsvaren; er is een heerlijk terras aan het water. Marenland land beschikt over een fraaie jachthaven met alle voorzieningen.

Jeneverbrug

Op z’n Gronings wordt de Jeneverbrug ook wel ‘Hoogholtje’ genoemd. Deze Hoogholtjes werden vroeger gebouwd om ervoor te zorgen dat de fietsers en wandelaars de oversteek over het water konden maken en tegelijkertijd ook de boten die eronder langs voeren te passeren.

Men vermoedt dat de Jeneverbrug zijn naam heeft gekregen omdat deze brug gebouwd is tussen Winsum en Obergum (wijk in Winsum). Vroeger had elk dorp een eigen kroeg en op zaterdagavond ga je niet in je eigen dorp naar de kroeg. Om toch de nodige jenever te drinken staken de dorpelingen de brug over naar een andere kroeg.

De Boog

Een van de punten waar op werd gelet tijdens de verkiezing van de ANWB was het aantal Rijksmonumenten. De Boog in Winsum staat ook op het lijstje van Rijksmonumenten en dat was de jury niet ontgaan.

De Boog in Winsum is een stenen boogbrug over het Winsumerdiep. Deze brug vormt de verbinding tussen het voormalige dorp Obergum en het dorp Winsum. Naast de brug is juwelier Paul Pannekoek gevestigd. Op de woning is een gevelsteen waarop het opblazen van de brug is afgebeeld. Dit is gebeurd op 10 mei 1940.

Wat zeggen anderen over Van Dijk Watersport?

In samenwerking met het onafhankelijke review platform klantenvertellen.nl kun je meer beoordelingen van echte klanten lezen.

Zeer klantgericht and komen 100% alle afspraken na 10/10

Ik heb onlangs een 2de boot bij Van Dijk gekocht in 3 jaar tijd. Zeer goede prijs en een uitstekende service. Zeer betrouwbaar. Komen alle afspraken 100% na. Advies is zeer goed en ze hebben perfect oog voor de wensen van de klant.

Patrick uit Naarden

Ongecompliceerd en vriendelijk, top 10/10

Vriendelijk, kennis van zaken en juiste communicatie. Top!

Peter uit Haren

Prima ontvangen en geholpen en een vlotte service 9/10

Van Dijk heeft goed meegedacht en alternatieve oplossingen aangedragen tijdens de aankoop van een nieuwe buitenboord motor, waarbij de uitvoering van het type dat ik voor ogen had tijdelijk niet leverbaar was bij de importeur. Ik ben heel tevreden met de alternatieve versie die wel snel geleverd kon worden.

Jan uit Haren

Fijne atmosfeer en hulpvaardige deskundige medewerkers 9/10

Ik heb een jaar geleden een nieuwe sloep gekocht. Ben daarbij uitstekend geadviseerd. Open en eerlijk advies en men laat je rustig tot een beslissing komen. Aftersales is ook prima geregeld en ik stal mijn sloep alweer voor het tweede jaar bij Heino en zijn collega’s

Peter uit Heerenveen