• Nederlands
  • Duits
  • +31 (0) 595 44 44 23
  • Klantbeoordeling 9.4/10 Klantbeoordeling 9.4/10 (161 beoordelingen)

Maxima sloepen

Reitdieper sloepen

Tender sloepen

Pre-order 2021

Diesel sloepen

Gebruikte sloepen

Nieuwe sloep kopen?

Voor nieuwe sloepen ben je bij Van Dijk Watersport aan het juiste adres. We hebben een ruim assortiment aan sloepen te koop. Met top merken zoals: Maxima sloepen, Van Vossen sloepen en ons eigen merk: de Reitdieper sloep.

Bekijk direct onze sloep merken:

Reitdieper sloepen | Maxima sloepen

Vrijblijvend proefvaren

Een proefvaart maak je om de boot in de praktijk te leren kennen. Je komt daarom niet voor verassingen te staan. Wij nemen uitgebreid de tijd voor je en geven je advies over de verschillende mogelijkheden. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies. Wanneer je een sloep koopt bij Van Dijk Watersport profiteer je van de volgende voordelen:

  • Gratis thuisbezorgd door heel Nederland
  • Vrijblijvend proefvaren
  • 20 jaar ervaring

Je huidige boot inruilen op een gebruikte of nieuwe sloep is geen probleem. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Ook is het mogelijk om je huidige sloep door ons te laten verkopen, je verkoopt hiermee je boot een stuk sneller.

Er bestaan een hoop verschillende sloepen en het is niet altijd even eenvoudig om een sloep te vinden die precies past bij jouw wensen. Daarom lees je hier handige informatie over de mogelijkheden.

Snel varen? Kies voor een tender sloep

Een tendersloep is de moderne versie van een sloep. Tender sloepen herken je aan de mogelijkheid om uit te rusten met zwaardere motoren, om snel te varen.

Meest gestelde vragen over sloepen:

Zijn jullie sloepen anders dan de sloepen van andere aanbieders?

Mensen vragen zich vaak af: “Waar is de beste sloep te koop?” Wij leveren enkel de beste sloepen waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit deze type boten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.

Welke sloep past bij mij?

Nederland is een echt watersportland. Het is daarom niet gek dat er tal van soorten sloepen verkrijgbaar zijn, denk aan familie sloepen, klassieke sloepen, grachten sloepen en tender sloepen. De keuze is daarom reuze. Een sloep kopen kan een hele opgave zijn en is vaak je eerste kennismaking met een sloep. Er zijn tal van keuzes waarmee je rekening kunt houden. Wij geven je graag tips bij het kopen van een sloep zodat je altijd de juiste keuze maakt.

Met hoeveel mensen wil je varen?

Varen doe je samen met familie, vrienden en kennissen. De grote van je sloep bepaald hoeveel mensen je mee kunt nemen tijdens een vaartocht. Hierbij zijn de breedtes en lengtes van een boot het belangrijkst. Over het algemeen geldt dat sloepen vanaf 5 meter al gauw plek bieden voor 5 volwassenen. Een mooi voorbeeld hiervan is de Reitdieper 530 XL. Kies je voor een sloep van meer dan 7 meter lang, kun je al in de meeste gevallen 10 personen meenemen.

  • Een sloep van 5 meter: geschikt voor 5 volwassenen
  • Een sloepen van 6 of 7 meter: geschikt voor 7/8 volwassenen
  • Sloepen van 7 meter en meer: geschikt voor 10+ volwassenen

Hoeveel tijd heb je om te varen?

Een sloep kies je om volledig te ontspannen. Bedenk voor jezelf hoeveel tijd je op jaarbasis van plan bent om te varen, en stem hier je gewenste sloep op af. Neem je de sloep mee op vakantie of voor een korte vaartocht in het weekend of na werktijd. Ook vraagt de ene sloep meer onderhoud dan de ander, Een houten sloep vraagt op jaarbasis veel onderhoud, een polyestersloep of aluminium sloep is daarentegen onderhoudsarm en eenvoudig schoon te maken.

Welke typen motoren zijn geschikt voor een sloep?

De motor bepaalt het karakter van je sloep. Voor een sloep zijn er qua motorisering zijn vele mogelijkheden. Je kunt kiezen uit een sloep met buitenboordmotor of inboord motor.

Sloepen met buitenboordmotor

De keuze van een nieuwe motor bepaald voor een groot gedeelte het karakter van je sloep. Wanneer je sportief wilt varen, vallen elektrische en diesel sloepen al snel af, en is een buitenboordmotor met bijvoorbeeld 40 pk een uitstekende keuze. Wanneer snel varen met een sloep voor jou niet belangrijk is, is een buitenboordmotor met een vermogen van 10 of 20 pk uitermate geschikt. Je kunt hierbij denken aan populaire motoren zoals zoals de Honda 20 pk of de Suzuki 20 pk. Deze motoren worden in combinatie met een sloep veel verkocht.

Elektrisch varen met een sloep

Een elektromotor in combinatie met een sloep is niet meer weg te denken uit het moderne watersportlandschap. Varen met een elektrisch aangedreven sloep heeft voor -en nadelen. Een elektrische sloep is stil, schoon en duurzaam. Wil je meer weten over elektrisch varen met een sloep? Lees het blog artikel over elektrische sloepen.

Sloepen met (diesel) binnenboordmotor

Een binnenboordmotor heeft ten opzichte van een reguliere buitenboordmotor een hogere aanschafprijs, maar voor velen zorgt een diesel aangedreven sloep het ultieme sloep gevoel. Op dit moment zijn er ook elektrische binnenboordmotoren te verkrijgen. Deze motoren zijn qua prijs vergelijkbaar met een reguliere dieselmotor. Benieuwd naar de diesel sloepen van Van Dijk Watersport? Bekijk dan de prachtige luxe sloep de: Maxima 630 Tender Diesel.

Wat is het verschil tussen een sloep en tender sloep?

Veel mensen vragen zich af. “Wat is nu het verschil tussen beide soorten sloepen?”

Een tender sloep is de moderne versie van een sloep. Een tender werd vroeger gebruikt om bemanning en goederen te vervoeren tussen wal en de voor kade gelegen schip. Tender sloepen herken je aan de mogelijkheid om uit te rusten met zwaardere motoren, om snel te varen. De nieuwste tender sloep bij Van Dijk Watersport, de Maxima 600 Tender is een prachtig voorbeeld hiervan.

Is een vaarbewijs noodzakelijk?

Sommige sloepen bieden de snelheid van een consoleboot en het comfort van een sloep en zijn daarmee uitermate geschikt om sportief mee te varen. Je hebt een vaarbewijs nodig wanneer je voor een snelle sloep kiest. Een vaarbewijs voor een sloep is in de meeste gevallen niet noodzakelijk, wanneer je een sloep uitkiest die harder kan dan 20 km/h dan is een vaarbewijs en bootregistratie verplicht.

Welke trailer is geschikt?

Je sloep op een trailer vervoeren en de keuze voor het gebied waar je gaat varen gaan hand in hand. Blijf je het liefst vlakbij huis, dan is een trailer meestal niet nodig. Kies je er juist voor om van gebied te veranderen, dan is een sloepentrailer een must. Je bent flexibeler en je kunt zelfs met de sloep op vakantie gaan. Laat je vrijblijvend informeren over de verschillende mogelijkheden wat betreft een boottrailer.

Is het verstandig om een sloep te verzekeren?

Afhankelijk van de waarde van je boot is het aan te raden om een speciale bootverzekering af te sluiten om je kostbare bezit tegen diefstal en schade te verzekeren. Wij adviseren je graag welke verzekering het beste aansluit bij jouw wensen. De premie van je sloep wordt bepaald op basis van de aanschafwaarde.

Wat zijn de voordelen van bootstalling?

Wanneer je niet beschikt over opslagruimte biedt bootstalling een uitkomst. Het is namelijk niet aan te raden om je sloep gedurende de winterperiode in het water te laten liggen. Aangroei van algen en mogelijke schade aan het polyester door ijs zorgen voor onnodige schade. Om je sloep tijdens de wintermaanden veilig en beschermd op te bergen is een overdekte bootstalling aan te raden.

Hoeveel onderhoud heeft een sloep nodig?

Afhankelijk van het aantal vaaruren die je jaarlijks gaat maken, is onderhoud een jaarlijks terugkerende uitgave. Onze moderne sloepen hebben weinig onderhoud nodig. Om je motor in de beste staat te houden is jaarlijks onderhoud aan te raden. Ook zal een goed onderhouden motor haar waarde het meest behouden.

Tip: wanneer het vaarseizoen afgelopen is en je sloep gaat opbergen, laat de buitenboordmotor draaien totdat de benzine op is. Zo voorkom je startproblemen. Dit geldt ook wanneer je voor langere tijd geen gebruik maakt van je sloep.

Terug naar boven