• +31 (0) 595 44 44 23
  • Klantbeoordeling 9.1/10 Klantbeoordeling 9.1/10 (192 beoordelingen)

Voorraad tender sloepen

Voorraad sloepen

Reitdieper sloepen

Primeur sloepen

Tender sloepen

Elektrische sloepen

Sloep kopen?

Voor nieuwe en tweedehands sloepen ben je bij Van Dijk Watersport aan het juiste adres. We hebben een ruim assortiment aan sloepen te koop. Met top merken als: Maxima boats, Primeur sloepen en ons eigen merk Reitdieper sloepen.

Proefvaren met elke sloep

Een proefvaart maak je om de boot in de praktijk te leren kennen. Je komt daarom niet voor verassingen te staan. Wij nemen uitgebreid de tijd voor je en geven je advies over de verschillende mogelijkheden.  Wanneer je een sloep koopt bij Van Dijk Watersport profiteer je van de volgende voordelen:

  • Vrijblijvend proefvaren
  • 20 jaar ervaring
  • Deskundig advies

Je huidige boot inruilen op een gebruikte of nieuwe sloep is geen probleem. Ook is het mogelijk om je huidige sloep door ons te laten verkopen, je verkoopt hiermee je boot een stuk sneller.

Er bestaan een hoop verschillende sloepen en het is niet altijd even eenvoudig om een sloep te vinden die precies past bij jouw wensen. Daarom lees je hier handige informatie over de mogelijkheden.

Snel varen? Kies voor een tender sloep

Een tender sloep is de moderne versie van een sloep. Tender sloepen herken je aan de mogelijkheid om uit te rusten met zwaardere motoren, om snel te varen. Lees meer over snelle sloepen.

Meest gestelde vragen over sloepen:

Zijn jullie sloepen anders dan de sloepen van andere aanbieders?

Mensen vragen zich vaak af: “Waar is de beste sloep te koop?” Wij leveren enkel de beste sloepen waarvan we elke stap in de productielijn weten. Er bestaat een behoorlijk kwaliteit verschil tussen dit deze type boten. Wij garanderen je de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs.


Welke sloep past bij mij?

Nederland is een echt watersportland. Het is daarom niet gek dat er tal van soorten sloepen verkrijgbaar zijn, denk aan familie sloepen, klassieke sloepen, grachten sloepen en tender sloepen. De keuze is daarom reuze. Een sloep kopen kan een hele opgave zijn en is vaak je eerste kennismaking met een sloep. Er zijn tal van keuzes waarmee je rekening kunt houden. Wij geven je graag tips bij het kopen van een sloep zodat je altijd de juiste keuze maakt. Wil je meer weten over praktische zaken? Lees dan onze veelgestelde vragen over sloep varen in de praktijk.


Met hoeveel mensen wil je varen?

Varen doe je samen met familie, vrienden en kennissen. De grote van je sloep bepaald hoeveel mensen je mee kunt nemen tijdens een vaartocht. Hierbij zijn de breedtes en lengtes van een boot het belangrijkst. Over het algemeen geldt dat sloepen vanaf 5 meter al gauw plek bieden voor 5 volwassenen. Een mooi voorbeeld hiervan is de Reitdieper 530 XL. Kies je voor een sloep van meer dan 7 meter lang, kun je al in de meeste gevallen 10 personen meenemen.

  • Een sloep van 5 meter: geschikt voor 5 volwassenen
  • Een sloepen van 6 of 7 meter: geschikt voor 7/8 volwassenen
  • Sloepen van 7 meter en meer: geschikt voor 10+ volwassenen

Wat kost een sloep?

De prijzen van een sloepen lopen uiteen. Dit is afhankelijk van het formaat, motor en uitrustingsniveau. Hieronder een voorbeeld:

  • ca. € 13.000,- voor sloepen tot 5 meter.
  • ca. € 17.000,- voor sloepen van 5 tot 6 meter.
  • ca. € 20.000,- voor tender sloepen

Hoeveel tijd heb je om te varen?

Een sloep kies je om volledig te ontspannen. Bedenk voor jezelf hoeveel tijd je op jaarbasis van plan bent om te varen, en stem hier je gewenste sloep op af. Neem je de sloep mee op vakantie of voor een korte vaartocht in het weekend of na werktijd? Ook vraagt de ene sloep meer onderhoud dan de ander. Een houten sloep vraagt op jaarbasis veel onderhoud, een polyestersloep of aluminium sloep is daarentegen onderhoudsarm en eenvoudig schoon te maken.


Welke typen motoren zijn geschikt voor een sloep?

De motor bepaalt het karakter van je sloep. Voor een sloep zijn er qua motorisering vele mogelijkheden. Je kunt kiezen uit een sloep met buitenboordmotor of inboord motor.


Sloepen met buitenboordmotor

De keuze van een nieuwe motor bepaald voor een groot gedeelte het karakter van je sloep. Wanneer je sportief wilt varen, vallen elektrische en diesel sloepen al snel af, en is een buitenboordmotor met bijvoorbeeld 40 pk een uitstekende keuze. Wanneer snel varen met een sloep voor jou niet belangrijk is, is een buitenboordmotor met een vermogen van 10 of 20 pk uitermate geschikt. Je kunt hierbij denken aan populaire motoren zoals zoals de Honda 20 pk of de Suzuki 20 pk. Deze motoren worden in combinatie met een sloep veel verkocht.


Behoort elektrisch varen ook tot de mogelijkheden?

Een volledig elektrische sloep is ook mogelijk. Een elektromotor in combinatie met een sloep is niet meer weg te denken uit het moderne watersportlandschap. Varen met een elektrisch aangedreven sloep heeft voor -en nadelen. Een elektrische sloep is stil, schoon en duurzaam. Wil je meer weten over elektrisch varen met een sloep? Lees hier alles over een elektrische sloep


Verkopen jullie ook sloepen met (diesel) binnenboordmotor?

Een binnenboordmotor heeft ten opzichte van een reguliere buitenboordmotor een hogere aanschafprijs, maar voor velen zorgt een diesel aangedreven sloep het ultieme sloep gevoel. Op dit moment zijn er ook elektrische binnenboordmotoren te verkrijgen. Deze motoren zijn qua prijs vergelijkbaar met een reguliere dieselmotor. Benieuwd naar de diesel sloepen van Van Dijk Watersport? Bekijk dan de prachtige de: Maxima 630 Tender Diesel.


Wat is het verschil tussen een sloep en tender sloep?

Veel mensen vragen zich af: “Wat is nu het verschil tussen beide soorten sloepen?”

Een tender sloep is de moderne versie van een sloep. Een tender werd vroeger gebruikt om bemanning en goederen te vervoeren tussen wal en de voor kade gelegen schip. Tender sloepen herken je aan de mogelijkheid om uit te rusten met zwaardere motoren, om snel te varen. De nieuwste tender sloep bij Van Dijk Watersport, de Maxima 600 Tender is een prachtig voorbeeld hiervan.


Is een vaarbewijs noodzakelijk?

Sommige sloepen bieden de snelheid van een consoleboot en het comfort van een sloep en zijn daarmee uitermate geschikt om sportief mee te varen. Je hebt een vaarbewijs nodig wanneer je voor een snelle sloep kiest. Een vaarbewijs voor een sloep is in de meeste gevallen niet noodzakelijk, wanneer je een sloep uitkiest die harder kan dan 20 km/h dan is een vaarbewijs en bootregistratie verplicht.


Welke boottrailer is geschikt?

Je sloep op een trailer vervoeren en de keuze voor het gebied waar je gaat varen gaan hand in hand. Blijf je het liefst vlakbij huis, dan is een trailer meestal niet nodig. Kies je er juist voor om van gebied te veranderen, dan is een sloepentrailer een must. Je bent flexibeler en je kunt zelfs met de sloep op vakantie gaan. Laat je vrijblijvend informeren over de verschillende mogelijkheden wat betreft een boottrailer.


Is het verstandig om een sloep te verzekeren?

Afhankelijk van de waarde van je boot is het aan te raden om een speciale bootverzekering af te sluiten om je kostbare bezit tegen diefstal en schade te verzekeren. Wij adviseren je graag welke verzekering het beste aansluit bij jouw wensen. De premie van je sloep wordt bepaald op basis van de aanschafwaarde.


Hoeveel onderhoud heeft een sloep nodig?

Afhankelijk van het aantal vaaruren die je jaarlijks gaat maken, is onderhoud een jaarlijks terugkerende uitgave. Onze moderne sloepen hebben weinig onderhoud nodig. Om je motor in de beste staat te houden is jaarlijks onderhoud aan te raden. Ook zal een goed onderhouden motor haar waarde het meest behouden.


Kan ik ook op een sloep overnachten?

In principe kun je op elke sloep overnachten. Het zonnedek kun je hiervoor gebruiken. Kies wel een sloep met een relatief groot zonnedek, zodat je wel met twee personen een overnachting kunt maken. Slapen in een speciaal slaap compartiment is op geen van onze sloepen mogelijk. De buiskap zal dienen als bescherming tegen regen en wind.


Verkopen jullie ook sloepen met toilet?

Onze sloepen hebben in de meeste gevallen een voorbereiding voor een toilet. Per model staat dit aangegeven op de pagina. De meest gekozen optie is een porta potti (chemisch toilet). Niet elke sloep is geschikt voor een porta potti.


In welke kleuren is een sloep leverbaar?

Onze sloepen zijn in veel kleuren te koop. Zo kun je kiezen uit populaire kleuren als: zwart, wit, blauw en grijs. Hierbij is het mogelijk om te variëren met de rompkleur en het interieur. Elke RAL kleur is overigens beschikbaar, dit wordt speciaal voor jou besteld.


Wat kost een buiskap voor een sloep?

Afhankelijk van het formaat van de sloep kost een buiskap tussen de € 1800,- en €2700,-. De buiskap bestaat uit: een rvs of aluminium frame, waterdicht doek, plastic ramen en afsluitmateriaal.


Hoe heet het touw om een sloep?

Het touw om een sloep heet kabelaring. Dit geeft bescherming tegen schade bij het afmeren. Onze sloepen zijn leverbaar met verschillende soorten kabelaring en kleuren.