• +31 (0) 595 44 44 23
  • Klantbeoordeling 9.1/10 Klantbeoordeling 9.1/10 (192 beoordelingen)

Elektrische buitenboordmotoren

Ontdek elektrisch varen

Elektrische buitenboordmotoren zijn een milieuvriendelijke optie voor varen, aangezien ze geen schadelijke uitstoot produceren zoals verbrandingsmotoren. Ze zijn ook stil, wat betekent dat ze minder storend zijn voor de omgeving. Het is echter belangrijk om een goede keuze te maken als het gaat om het kiezen van een elektrische buitenboordmotor, omdat er verschillende factoren zijn waar je rekening mee moet houden.

We leggen je de voor- en nadelen uit, geven de verschillende vermogens weer en uiteraard een overzicht van complete vaarklaar boten.

Merken en modellen:

Complete sets en advies:

De voor- en nadelen van een elektrische buitenboordmotor

Wat zijn in de praktijk de voor- en nadelen van een elektrische buitenboordmotor? Zoals bij iedere vorm van voortstuwing zijn er voor- en nadelen.

Voordelen elektrische buitenboordmotoren:

Het is belangrijk om rekening te houden met deze factoren bij het maken van een keuze voor een elektrische buitenboordmotor, zodat je een motor kiest die voldoet aan je specifieke vereisten en die een efficiënte en duurzame vaart mogelijk maakt.

  1. Milieuvriendelijk: geen schadelijke uitstoot zoals bij verbrandingsmotoren
  2. Stil: minder storend voor de omgeving
  3. Lagere kosten voor brandstof en onderhoud
  4. Efficiënter in het gebruik van energie
  5. Betere vaarbeleving: geen trillingen

En de nadelen:

  1. Duurder dan verbrandingsmotoren (i.c.m. lithium accupakket)
  2. Beperkte vaartijd en afstanden afhankelijk van de accu capaciteit
  3. Beperkte snelheid
  4. Hoeveelheid oplaadpunten langs de waterkant beperkt

Top kwaliteit merken

ePropulsion

Elektrische buitenboordmotoren met ingebouwde accu

Elektrische buitenboordmotoren met ingebouwde accu zijn een populaire keuze voor veel vaarders die op zoek zijn naar een duurzame en efficiënte manier om hun boot aan te drijven. Deze motoren hebben een aantal voordelen, waaronder draagbaarheid, kosten en lager gewicht. Deze motoren zijn vaak compact en licht van gewicht, waardoor ze gemakkelijk te vervoeren zijn en gemakkelijk op de boot te installeren. Met een ingebouwde accu zijn deze sets direct vaarklaar, je kunt direct het water op. De Torqeedo en E-propulsion modellen met ingebouwde accu zijn een goed alternatief voor buitenboordmotoren met 2 pk, 4 pk en 5 pk.

Elektrische buitenboordmotoren met 6 pk

Elektrische buitenboordmotoren met 6 pk zijn geschikt voor veel open boten zoals kleine tenders, sloepen, rubberboten, consoleboten en andere open boten. Dit maakt ze een goede keuze voor vaarders die relatief weinig vermogen nodig hebben om op pad te kunnen. Deze modellen zijn beschikbaar met knuppel- en afstandsbediening. Elektrische buitenboordmotoren met 6 pk zijn een geweldige keuze voor vaarders die op zoek zijn naar een efficiënte, betaalbare en licht gewicht manier om hun boot aan te drijven, die geschikt is voor veel open boten.

Torqeedo Cruise serie

Elektrische buitenboordmotoren met 10 pk

Elektrische buitenboordmotoren met 6 pk zijn een veelzijdige en populaire keuze voor vaarders die op zoek zijn naar een efficiënte en krachtige manier om hun boot aan te drijven, geschikt voor middelgrote boten met een lengte van 6 tot 8 meter. Deze modellen zijn beschikbaar met knuppel- en afstandsbediening.

Elektrische buitenboordmotoren met 20 pk of meer

Elektrische buitenboordmotoren met een vermogen van 20 pk zijn krachtige en efficiënte motoren die ook geschikt zijn voor snelle vaart. Deze motoren zijn met name geschikt voor boten tot 10 meter. Door het relatief hoge vermogen vereisen deze modellen een krachtig (10 kW+) accupakket.

ePropulsion X-Serie - Tot 40 Kw

Advies

Uitgebreid testen in onze showroom

Er zijn veel voordelen aan het kopen van een elektrische buitenboordmotor in een fysieke winkel. In onze showroom kun je de motoren bekijken, aanraken en zelfs testen voordat je een aankoop doet. Dit geeft je de kans om de juiste keuze te maken en te zien hoe de motor presteert voordat je hem koopt.

Daarnaast bieden wij deskundig advies op basis van jarenlange ervaring op het gebied van elektrisch varen. Onze medewerkers hebben de kennis en de praktische ervaring om je te helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw specifieke situatie.

Onze winkel biedt ook een uitstekende after sales service, zoals installatie en onderhoud van de elektrische buitenboordmotor. Dit geeft je de zekerheid dat je boot veilig en efficiënt zal varen.

Al met al, het kopen van een elektrische buitenboordmotor in een fysieke winkel biedt veel voordelen zoals de mogelijkheid om de motor te zien, te voelen en te testen voordat je koopt,

Vaar zorgeloos en duurzaam

Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van elektrisch varen. Onze adviseurs hebben diepgaande kennis van elektrisch varen en weten precies wat er speelt. Zij geven eerlijk advies over zowel elektrische als verbrandingsmotoren, zodat je de juiste keuze kunt maken. Naast onze uitgebreide expertise op het gebied van elektrische buitenboordmotoren weten wij als geen ander welke accu’s en laadsystemen nodig zijn voor een elektrische boot.

Vaarklaar elektrische boten:

Elektrische sloepen

Bekijk alle elektrische sloepen inclusief motoren en accupakketten.

Elektrische rubberboten & kunststof boten

Bekijk alle rubberboten met elektrische buitenboordmotor, zoals Torqeedo en E-Propulsion.

Veelgestelde vragen