• +31 (0) 595 44 44 23
  • Klantbeoordeling 9.1/10 Klantbeoordeling 9.1/10 (192 beoordelingen)

Opladen van je elektrische sloep

Eenvoudig en veilig

Met een sloep (of een andere boot) heb je verschillende mogelijkheden om op te laden. Hier lees je de verschillen en wat er bij elke methode komt kijken.

  • Thuis (in het water)
  • Thuis (op boottrailer)
  • In de jachthaven
  • Onderweg

Thuis opladen: de sloep ligt in het water

Wanneer de sloep achter het huis ligt, kun je deze opladen met een walstroomkabel. De standaard meegeleverde kabel van 15 meter is in de meeste gevallen lang genoeg en je kunt hem ook onderweg gebruiken.

Thuis opladen: wanneer de boot op een trailer staat

Kies je ervoor om uw boot te traileren, dan kun je de sloep opladen in de garage of carport. De walstroomaansluiting installeer je thuis op de steiger, tuin of garage. Je kunt de sloep het beste een eigen groep geven.

In de jachthaven opladen: de sloep ligt het vaarseizoen in de haven

Informeer bij jouw jachthaven naar de oplaadmogelijkheden. We raden iedereen aan om een bootmonitoringsysteem aan te schaffen waarmee je de accu’s op afstand kunt monitoren. De meeste jachthavens hebben een 16A aansluiting voor opladen.

Tijdens een vaartocht opladen

Tijdens een vaartocht kun je eenvoudig bij een jachthaven, restaurant of camping opladen. Hier komt het voordeel van een lithiumaccu extra van pas. Je kunt namelijk met de moderne lithium accu’s voor kortere periodes laden. Een hapje eten en vervolgens 20% bijladen is daarom geen enkel probleem.

Waaruit bestaat een oplaadpakket?

Elke elektrische sloep wordt standaard geleverd met:

1. Walstroomkabel van 15 meter, inclusief alle stekkers.

2. RVS inlet

3. Lithium acculader

 

1. Walstroomkabel 25 meter

Extra lange en dikke walstroomkabel om veilig de sloep op te laden.

2. RVS inlet

Een gepolijste RVS walstroomaansluiting met afdekkap en bajonet sluiting. De inlet wordt in de boot gemonteerd om zo eenvoudig de walstroomkabel te verbinden met het net.

3. Aces lithium lader - 30A of 50A

Voor elk Aces batterijmodel hebben we een geschikte Aces of ePropulsion oplader. Het is bestand tegen een hogere luchtvochtigheid en een groter temperatuurbereik. Voor onze elektrische sloepen wordt altijd de juiste lithium lader geïnstalleerd. Met beide laders laadt je de sloep binnen 8 uur volledig op.

Veelgestelde vragen over het opladen van een sloep