• +31 (0) 595 44 44 23
  • Klantbeoordeling 9.4/10 Klantbeoordeling 9.4/10 (161 beoordelingen)

Regelmatig wordt aan ons gevraagd hoe je een buiskap netjes opvouwt. In dit blog laten wij je stap voor stap zien hoe je een buiskap kunt opvouwen en daarmee de levensduur van de kap kunt verlengen.

Mocht het een keer te warm worden onder de kap, of wil je gewoon liever de buiskap naar beneden, dan kunnen wij het ons goed voorstellen dat je deze netjes opgevouwen wil hebben. Veel booteigenaren hebben hier moeite mee. Want hoe vouw je nou precies netjes de buiskap op?

In 10 stappen leggen we je uit hoe je een buiskap opvouwt. Met het handige stappenplan vouw je de kap in nog geen 5 minuten op.

Stap 1

Zo ziet de kap er van de voorkant uit, als deze nog niet is opgevouwen.

Stap 2

Je begint met het opendoen van het voorraam. Dit voorraam klap je om naar boven, zodat deze nu op het dak van de buiskap komt te liggen.

Stap 3

Vervolgens maak je alle drukknopen van de buiskap los. Denk er goed om bij deze stap dat het frame hierbij niet omvalt. Het is handiger om samen te doen.

Stap 4

Als alle drukknopen zijn losgemaakt ziet er nu zo uit.

Stap 5

In stap 5 begin je met het voorste gedeelte van de buiskap naar binnen te vouwen. Je legt het doek naar binnen waardoor een zijkant gedeeltelijk op het dak terecht komt. Dit doe je aan beide kanten.

Stap 6

Je vouwt het achterste gedeelte ook naar binnen. Er ontstaat een soort driehoek. Dit doe je ook bij de andere kant van de boot.

Stap 7

De driehoek die je bij stap 6 hebt gemaakt vouw je naar binnen door dit dubbel te klappen en op het dak te leggen. Wederom de je dit ook bij de andere kant van de boot.

Stap 8

Vervolgens pak je de beide stangen vast en vouw je het doek naar binnen. Dit is handig om samen te doen, omdat er de kans bestaat dat het frame om kan vallen.

Stap 9

Nadat je kap naar elkaar toe hebt gebracht vouw je het bovenste gedeelte over het andere gedeelte. Zo ontstaat er een kleiner geheel.

Stap 10

Je kan nu het frame naar beneden leggen zodat de kap op de voorkant van de boot komt te liggen. Je kan het doek nog een keer omvouwen, zodat het een kleiner pakketje wordt.

Het eindresultaat

Nadat je alle stappen hebt gevolgd ziet je buiskap er zo uit: