• +31 (0) 595 44 44 23
  • Klantbeoordeling 9.1/10 Klantbeoordeling 9.1/10 (192 beoordelingen)

Met de MIA/Vamil regeling investeert u fiscaal voordelig in milieuvriendelijke producten of bedrijfsmiddelen. De regeling is bestemd voor ieder bedrijf dat in Nederland gevestigd is. En goed nieuws: de Rigid 500 Worker Elektrisch komt in aanmerking voor de subsidieregeling MIA/VAMIL.

Hoe werkt het?

U koopt een Rigid 500 worker met Lithium-ion batterij. Binnen 3 maanden nadat u de aankoopverplichting bent aangegaan, dient u een melding voor MIA/Vamil in bij het RVO. Dit doet u door middel van het meldingsformulier MIA\Vamil via het digitale loket van het RVO.

Wat is MIA/VAMIL

MIA staat voor Milieu-investeringsaftrek.
Hiermee heeft u recht op extra aftrekmogelijkheid van de fiscale winst, bovenop andere fiscale aftrekmogelijkheden. Met MIA kunt u tot 36% van uw investeringskosten voor een milieuvriendelijke investering aftrekken van de fiscale winst.

Vamil staat voor willekeurige afschrijving milieu-investeringen.

Met deze regeling mag u 75% van de investeringskosten afschrijven op het moment dat het u uitkomt. Doordat u zelf bepaalt wanneer en hoe snel u afschrijft, levert dit u liquiditeit- en rentevoordeel op.

Bekijk de energielijst

Welke regelingen zijn van toepassing?

A 3310 36% MIA en 75% Vamil Loodvrij accupakket voor vaartuigen a. bestemd voor: het voorzien in de energiebehoefte van een vaartuig met een modulair of in het vaartuig ingebouwd accupakket dat geen lood bevat, b. bestaande uit: een accupakket.

 

A 3322 36% MIA en 75% Vamil Elektrische scheepsaandrijving a. bestemd voor: het aandrijven van een onder Nederlandse vlag varend schip, dat niet is voorzien van een verbrandingsmotor en niet bestemd is voor het vervoeren van passagiers, waarbij de stroomvoorziening voldoet aan de eisen bedoeld onder a. van bedrijfsmiddel A 3310 of A 3311

b. bestaande uit: een elektrische aandrijflijn en al dan niet een stroomvoorziening. Milieudoel: luchtkwaliteit verbeteren, broeikasgassen reduceren Investering in: vervoer en logistiek Status:

Neem contact op met uw accountant voor de uitwerking van uw fiscale voordelen.