• +31 (0) 595 44 44 23
  • Klantbeoordeling 9.1/10 Klantbeoordeling 9.1/10 (192 beoordelingen)

Snelvarende sloepen

Sportief & Comfort

Het karakter en de vaareigenschappen van een sloep worden grotendeels bepaald door het vermogen.Door te luisteren naar de wensen van de moderne watersporter zijn er de afgelopen jaren diverse snelvarende sloepen ontwikkeld. Deze sloepen bieden hoge prestaties en zijn ook nog eens comfortabel.

Wat is een snelvarende sloep?

Een snelvarende sloep is een trend van de laatste jaren. Dit type sloep combineert de snelheid van een sportboot met het comfort en gemak van een klassieke sloep. Niet alleen qua motorisering, maar ook qua beleving biedt een snelvarende sloep veel voordelen. Je kunt er gemakkelijk mee waterskiën en wakeboarden, en snel varen op de delen waar het is toegestaan. Snel varende sloepen zijn te koop als tendersloepen en als klassieke sloepen.

Een snelle sloep heeft een extra verstevigde achtersteven om zwaardere buitenboordmotoren veilig te kunnen gebruiken. Wanneer je sportief vaart, zal het brandstofverbruik hoger zijn dan wanneer je toert. Gelukkig hebben de hedendaagse 4-takt buitenboordmotoren moderne managementsystemen die brandstof efficiënt gebruiken bij hoge en lage toerentallen. Alle snelle sloepen kunnen met gemak plannen.

Tendersloep met 250 pk

Een snelle sloep herken je aan:

Een snelle sloep herken ja aan:

  • Een onderwaterschip met een lage weerstand voor extra snelheid
  • Motorisering van minimaal 20+ pk
  • Snelheden van boven de 20 km/h
  • Een vaarbewijs nodig

De voordelen en nadelen van een snelle sloep

De voordelen:

  • Sublieme combinatie van comfort en snelheid
  • Sportief varen wanneer jij dat wil

De nadelen:

  • Je hebt een vaarbewijs nodig voor een snelle sloep
  • Je kunt niet overal snel varen. Hiervoor zijn speciale vaargebieden geselecteerd
  • Bij hoge snelheden zal het brandstofverbruik hoger zijn.

Wanneer is een vaarbewijs nodig?

Veel mensen vragen zich af wanneer een vaarbewijs nodig is. Voor een snelvarende sloep gelden dezelfde regels als elke reguliere motorboot. Wanneer je boot harder dan 20 kilometer per uur kan varen en korter is dan 15 meter, is een vaarbewijs en registratie verplicht. Naast een vaarbewijs is het ook verplicht om een snelvarende sloep te registreren bij de RDW. Je ontvangt een pasje met het officiële registratienummer van je boot. Via de website van het RDW registreer je eenvoudig je snelle sloep. Tevens is het verplicht om een registratienummer op een goed zichtbare plek te plakken aan de zijkant van je boot.

De registratienummers dienen te voldoen aan de volgende eisen: Hiervoor gelden de volgende minimale afmetingen, dit vanwege de zichtbaarheidseisen:

  • Minimaal 15 cm hoog
  • Minimaal 10 cm breed
  • Lettertype dikte: 10 cm

Ook is het belangrijk om je vaarbewijs altijd mee te nemen. Wanneer je geen vaarbewijs kunt tonen zijn de boetes zijn niet mals, de boete bedraagt maar liefst € 650,-. Wanneer je sloep vaarbewijs plichtig is, zal je ook de volgende zaken verplicht aan boord moeten hebben:

  • Noodstopschakelaar (in de volksmond dodemansknop genoemd). Dit zijn standaard op elke boot.
  • Voor elke passagier een reddingsvest
  • Een brandblusser van minimaal 2 kg.

Geen vaarbewijs maar wel alvast varen in een snelle sloep?

Wil je het vaarbewijs halen nog even uitstellen maar alvast wel in een snelle sloep varen? Wij kunnen de motor tijdelijk begrenzen met een andere schroef. De sportieve sloep zal niet harder varen dan 20 km/h. Wanneer je het vaarbewijs hebt gehaald verwisselen we de propeller zonder extra kosten om, zodat je het volle vermogen van de motor kunt gebruiken. Zo heb je alle tijd om het vaarbewijs te halen.

Populaire snelle sloepen

Reitdieper 600 met 50 pk

De Reitdieper 600 Tender haalt met een 50 pk buitenboordmotor een snelheid van ongeveer 48 km/u. Met twee personen zelfs 45 km/u

Reitdieper 630 met 60 pk

In combinatie met een Honda 60 pk vaart deze Reitdieper 630. Snel, stil met betrouwbare Honda techniek. Geen wonder dat dit een uiterst succesvol model is. De Reitdieper 630 Tender haalt met een 60 pk buitenboordmotor een snelheid van ongeveer 45 km/u. Een 80 pk is zelfs ook een optie.

Maxima 600 met 50 pk

Verreweg de populairste tendersloep met sportieve vaareigenschappen. De Maxima 600 Tender haalt met een 50 pk buitenboordmotor een snelheid van ongeveer 45 km/u.

Maxima 620 Retro met Honda 60 pk

De Maxima 620 Tender haalt met een 60 pk buitenboordmotor een snelheid van ongeveer 45 km/u.

Reitdieper 530 XL met 30 pk

In combinatie met een 30 pk is de Reitdieper 530 XL een wolf in schaapskleren. Veel kracht onderin, met een fantastische acceleratie. Veel verkocht met een Suzuki 30 pk vanwege de aantrekkelijke prijs. De 530 XL bereikt maarliefst een topsnelheid van 40 km/h met de Suzuki.

Maxima 720 Retro met 100 pk

In de 7 meter klasse een bijzondere vertoning. Elegant ontwerp, comfortabel en sublieme vaareigenschappen. In combinatie met een Honda 100 pk of zelfs een 150 pk biedt de 720 Retro onvergeetelijke prestaties. De krachtige 4-cilindermotor is bij lage snelheden bijzonder stil.

Maxixma 840 met 350 pk (!)

Het vlaggenschip van de Maxima reeks: de 840 tender. Top performance met een 250 of 350 pk. Zonder enige moeite bereikt de 840 haar topsnelheid van dik 60 km/h. Geschikt voor het ruige water. Uniek in haar klasse: de motor kun je volledig uit het water trimmen.

Maxima 750 Flying Lounge met 100 pk

De 7.50 meter flying lounge heeft een interieur groot genoeg voor 10 personen en in combinatie met een 100 pk kun je serieuze afstand overbruggen.

Veelgestelde vragen over snelle sloepen