• +31 (0) 595 44 44 23
 • Klantbeoordeling 9.1/10 Klantbeoordeling 9.1/10 (192 beoordelingen)

Nimarine

Honwave

Nieuwe rubberboot kopen?

Ben je opzoek naar een nieuwe rubberboot? Bekijk het brede assortiment van rubberboten. Bij het uitzoeken van een rubberboot heb je keuze uit verschillende modellen van gerenommeerde rubberboot merken.

Wij helpen je graag bij het maken van je keuze. Online en in onze showroom.

Om tot de juiste keuze te komen is het van belang om een aantal zaken op een rijtje te hebben. Denk bijvoorbeeld aan de grote, het type bodem en het motorvermogen.

De voordelen van een rubberboot kopen in een fysieke winkel:

 • Deskundig en professioneel advies. Al je vragen worden beantwoord
 • Je ziet de rubberboot in het echt: zo leer je alle ins- en outs kennen
 • Je kunt verschillende modellen vergelijken door het grote assortiment
 • Rubberboot met motor? Alle premium buitenboordmotoren op één plek.

Welke bodemsoorten zijn er?

 • Aluminium bodem
 • Airdeck rubberboot
 • Polyester bodems (RIB)

Rubberboot met aluminium bodem

Extra stevigheid en eenvoudig in elkaar te zetten. Geschikt voor motoren met grotere vermogens. Voor alle toepassingen geschikt: als tender, dagtochten en natuurlijk perfect voor op vakantie.

Rubberboot met Airdeck

Rubberboten met luchtbodem. Licht van gewicht en eenvoudig transporteerbaar. Ideaal voor op vakantie, neemt ten opzichte van een aluminium bodem minder ruimte in beslag.

Polyester bodems

Geschikt om uit te rusten met zwaardere motoren. De polyester bodem zorgt voor uitmuntende vaareigenschappen. Om dit type rubberboot te transporteren is een boottrailer nodig.

Rubberboten met motor

Welke motor kies je voor een rubberboot. Dit hangt af van een aantal factoren. De grote van de rubberboot, het aantal personen en waarvan de rubberboot gemaakt is. Hoe kleiner de rubberboot, hoe minder vermogen je nodig hebt. Met hoeveel personen wil je varen?

Ga direct naar het overzicht van onze topmerken buitenboordmotoren.

Aanbevolen vermogen voor rubberboten tot 4 meter:

 • voor 2 personen: 2.5 pk
 • voor 3 personen : 4-5 pk
 • voor 4 personen: 6 -8 pk
 • voor 5 personen: 10 – 15 pk
 • voor 6 personen: 20+ pk

Rubberboten met elektromotoren

Een rubberboot met elektrische motoren wordt steeds populairder. Een knuppelbediende elektrische buitenboordmotor met geïntegreerde accu. Extra handig in een rubberboot: Geen losse accu’s in de boot. Bekijk de Torqeedo Travel 503 of Torqeedo Travel 1003 om volledig elektrisch op pad te gaan met een rubberboot.

Voor elektrische buitenboordmotoren met een rubberboot valt onze keuze op de onderstaande modellen:

Torqeedo Travel 503 – 1.5 tot 2 pk voor 2/3 personen

Torqeedo Travel 1003 – 3 pk voor 4/5 personen

Sportief varen

Kies je ervoor om snel te varen? Dan zijn rubberboten met een aluminium of polyesterbodem de juiste keuze. Door de het stevige onderwaterschip kun je sportief varen door de extra verstevigde spiegel.  om aangedreven te worden door krachtige motoren. Lees meer over vaarbewijzen in onze blog.

RIB’s (rigid inflatable boats)

Rubberboten met een polyester onderkant worden RIBS genoemd. Ribs hebben een zeer stevig onderwaterschip waardoor de boot zich koersvast gedraagt en sportief  RIBS zijn er in veel verschillende maten, van 3.00 meter tot zelfs 12 meter. Als dealer van brig ribs adviseren wij je graag over de verschillende mogelijkheden.

Veel gestelde vragen over rubberboten:

Hoe berg je een rubberboot op?

Zoek je een rubberboot die je mee in de auto kunt nemen? Een rubberboot met opblaasbare bodem of aluminiumbodem is dan uitermate geschikt. Deze types rubberboten zijn eenvoudig op te vouwen en nemen weinig plek in.

Rubberboot en vaarbewijs

In combinatie met het lage gewicht van een rubberboot en het motorvermogen is het belangrijk om de snelheid van de boot/motor combinatie te controleren. Door het lage gewicht van een rubberboot en een krachtige buitenboordmotor kan eenvoudig snelheden behaald worden van boven de toegestane 20 km/h. Wanneer de motor/boot combinatie harder vaart dan 20 km/h is een vaarbewijs + registratie nodig.

Rubberboot welke motor: kort of langstaart?

Voor de meeste rubberboten heb je een kortstaart buitenboordmotor nodig. Dit vanwege de spiegelhoogte. Grote rubberboten en RIBS hebben in de meeste gevallen een langstaart buitenboordmotor nodig. Kom je er niet helemaal uit welk type motor je nodig hebt? Neem dan contact op met ons.

Welk type rubberboot is handig voor op vakantie?

Kies voor een rubberboot met een opblaasbodem. Door het lage gewicht en het compacte formaat neemt het weinig ruimte in. Ook ideaal voor kinderen.